Jan Tomaszewski

Od najmłodszych lat moją pasją było gotowanie i jak, to co jemy wpływa na zdrowie. Chcą podzielić się moim zamiłowaniem z innymi postanowiłem zostać dietetykiem. Czas sprawił, że obrałem drogę nauki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Dostając pakiet wiedzy odnośnie żywienia, fizjologii i patofizjologii człowieka skierowałem wzrok w kierunku pracy z ludźmi.

Sukcesy w gabinecie i towarzyszenie podopiecznym w ich drodze do celu zawdzięczam właśnie zamiłowaniu do gotowania. Zdobywałem doświadczenie nie tylko karmiąc moją rodzinę, ale także w warszawskich restauracjach i cateringach. Gotując, wynoszę z kuchni najważniejszą naukę, czyli organizację pracy i planowanie posiłków, a co za tym idzie niemarnowanie jedzenia.

Moim pacjentom przekazuję patent na oszczędność zarówno pieniędzy jak i czasu (którego każdemu brakuje). To co jest dla mniej najważniejsze, to pokazanie że zdrowe żywienie nie jest połączniem skomplikowanych przepisów z drogich produktów oraz trudnych do zrozumienia reguł. Nie sprawdzają się też drogi na skróty przez głodówki, monotonne diety i ciągłe ograniczenia.

Zdumiewające jest jak za pomocą prostych wskazówek i drobnych zasad można pomóc naszemu zdrowiu i zbudować trwałe nawyki.

Specjalizuję się:

  • W terapii dietetycznej, edukacji żywieniowej i pracy psychodietetycznej u pacjentów z nadwagą i otyłością
  • W leczeniu i profilaktyce chorób o podłożu zapalnym: miażdżyca, cukrzyca, nadciśnienie, insulinooporność, zaburzenia lipidowe
  • W diecie wegetariańskiej i fleksitariańskiej
  • Planowaniu jadłospisów i zaleceń dla punktów gastronomicznych i cateringów dietetycznych

Kontakt:

jan.tomaszewski1003@gmail.com